Laktosfri
Vegetariskt
Nudelwok med vegetarisk färs
och grönsaker3.94 (247)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olja
- salt
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Lime
½ st
Japansk sojasås
2 msk
Flytande honung
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
1 msk
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Gul paprika
1 st
Olja
Salt
1 krm
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Äggnudlar
1 förp
Lime
½ st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 620 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och finriv ingefära och vitlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en bunke och blanda med pressad limesaft, japansk soja, flytande honung, vatten och majsstärkelse.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök och skär gul paprika i mindre bitar.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stek- eller wokpanna. Fräs lök och paprika ca 2 min. Tillsätt broccoli och salt och fräs ytterligare ca 3 min. Lägg på ett fat och spara pannan.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan. Fräs vegetarisk färs och chili flakes på hög värme ca 3 min. Slå över limedressingen och låt sjuda ca 1 min.
Klyfta resten av limen. Blanda wokade grönsaker, äggnudlar och chilistekt färs. Servera med limeklyfta och koriander.
Smaklig måltid!