Utan gluten
Vegetariskt
Rotfruktspytt med pannoumi
äpple och stekt ägg4.07 (818)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Rotselleri
300 g
Gul lök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
2 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Ägg
2 st
Pannoumi
1 förp
Rött äpple
1 st
Mâchesallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 681 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och tärna rotselleri. Tärna potatis och morötter. Klyfta gul lök tunt. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ägg ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Skär pannoumi i tärningar. Hetta upp den använda stekpannan och stek osten runt om ca 2 min.
Tärna äpple. Toppa rotfruktspytten med mâchesallad, pannoumi och äpple. Servera med stekt ägg och dijonyoghurt.
Smaklig måltid!