Currystekt kyckling med ananassalsa, koriander och cashewnötsdressing
Laktosfri
Utan gluten

Currystekt kyckling

med ananassalsa, koriander och cashewnötsdressing
4.21 (278)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • olja
  • salt
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Socker
2 tsk
Chili flakes
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
3 msk
Olja
1 tsk
Tomatpuré
1 förp
Ananas
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
10 g
Kycklinglårfilé
300 g
Curry
1 förp
Salt
½ tsk
Olja
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 688 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en mixerbehållare tillsammans med cashewnötter, japansk soja, socker, chili flakes, vitvinsvinäger, vatten, olja och tomatpuré. Mixa till en sås med stavmixer.
Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Tärna ananas och finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Blanda ihop allt i en skål.
 Krydda kycklinglårfilé med curry och salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt.
Servera currystekt kyckling med cashewnötsdressing, ananassalsa och basmatiris.
Smaklig måltid!