Utan gluten
Asian bowl med sojastekt fläskkarré
rödkålssallad och sesamyoghurt4.09 (676)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olja
- vitvinsvinäger
- salt
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja
1 msk
Fläskkarré
300 g
Olja
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½-1 st
Socker
1 ½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Rödkål
300 g
Matyoghurt
1 dl
Sesamolja
1 tsk
Salt
1 krm
Mâchesallad
65 g
Sesamolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 730 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Blanda pressad vitlök, socker och japansk soja i en bunke. Strimla fläskkarré och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 10 min.
Finhacka vitlök och röd chili. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Lägg i en rymlig bunke och blanda ner socker, vitvinsvinäger, japansk soja och malen ingefära. Finstrimla rödkål, lägg i bunken och blanda ordentligt.
Blanda matyoghurt, sesamolja och salt i en liten skål.
Blanda mâchesallad, sesamolja, vitvinsvinäger, salt och hälften av de rostade sesamfröna i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade fläskkarrén (inkl marinad) ca 6 min, tills köttet är helt genomstekt och börjar få en karamelliserad yta. Strö över resten av sesamfröna.
Servera sojastekt fläskkarré med jasminris, rödkålssallad, sesamdressad mâchesallad och sesamyoghurt.
Smaklig måltid!