Asian bowl med sojastekt fläskkarré, rödkålssallad och sesamyoghurt
Utan gluten

Asian bowl med sojastekt fläskkarré

rödkålssallad och sesamyoghurt
4.09 (676)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • olja
  • vitvinsvinäger
  • salt
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Fläskkarré
300 g
Olja
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½-1 st
Socker
1 ½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Malen ingefära
1 tsk
Rödkål
300 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Salt
1 krm
Mâchesallad
65 g
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 730 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Blanda pressad vitlök, socker och japansk soja i en bunke. Strimla fläskkarré och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 10 min.
Finhacka vitlök och röd chili. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Lägg i en rymlig bunke och blanda ner socker, vitvinsvinäger, japansk soja och malen ingefära. Finstrimla rödkål, lägg i bunken och blanda ordentligt.
Blanda matyoghurt, sesamolja och salt i en liten skål.
Blanda mâchesallad, sesamolja, vitvinsvinäger, salt och hälften av de rostade sesamfröna i en skål.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade fläskkarrén (inkl marinad) ca 6 min, tills köttet är helt genomstekt och börjar få en karamelliserad yta. Strö över resten av sesamfröna.
Servera sojastekt fläskkarré med jasminris, rödkålssallad, sesamdressad mâchesallad och sesamyoghurt.
Smaklig måltid!