Svampsoppa med grönkålschips och getostgratinerat bröd
Vegetariskt

Svampsoppa med grönkålschips och getostgratinerat bröd

4.19 (215)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vatten
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
Skogschampinjoner
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
(Mjölk)
Vatten
2 dl
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 msk
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 542 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
Kvarta skogschampinjoner. Grovhacka gul lök och vitlök. 
Hetta upp lite smör i en rymlig kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten, mjölk, vispgrädde och grönsaksbuljong. Låt koka upp och sjud ca 15 min. 
Repa och strimla grönkål. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills kålen blivit krispig. Passa noga så att den inte bränns. 
Smula getost. Skiva surdegspavé och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö osten över brödet och gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills osten fått fin färg.
Ta soppan från värmen och mixa slätt. Smaka av med japansk soja, vitvinsvinäger och rikligt med nymald svartpeppar.
Toppa svampsoppan med grönkålschips. Servera med getostgratinerat bröd.
Smaklig måltid!