Tacowrap med majsfritters, avokado och mangosalsa
Vegetariskt

Tacowrap med majsfritters, avokado och mangosalsa

3.62 (107)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakpulver
  • olja
  • salt
Lime
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
1 krm
Salt
½ krm
Mango
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Chili flakes
1 krm
Majs
1 förp
Majsstärkelse
2 msk
Bakpulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
Avokado
1 st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
635 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskalet med matyoghurt, spiskummin och salt i en skål.
Tärna mango smått. Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda med chili flakes och pressad saft från den använda limen. 
Häll av majsen och torka den torr med kökshandduk eller hushållspapper. 
Blanda majsstärkelse, bakpulver, salt och chili flakes i en bunke. Rör ner majs i bunken. Vispa upp ägg i en separat skål och vänd sedan ner i bunken. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut små plättar av smeten direkt i pannan. Stek på båda sidor till de fått fin färg, ca 3 min. 
Skiva avokado. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröden hastigt på båda sidor. 
Fyll varma tortillabröd med majsfritters, mangosalsa, limeyoghurt och avokadoskivor.
Smaklig måltid!