Kycklingkebab i pitabröd med citronkål och tomatsalsa
4.05 (264)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- svartpeppar
- sambal oelek
- vitvinsvinäger
Linas tre kryddor
½ förp
Malen koriander
1 tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Kruspersilja
20 g
Sambal oelek
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Spetskål
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 644 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda Linas tre kryddor och malen koriander i en liten skål. Lägg kycklinglårfilé på en tallrik och krydda med salt och rikligt av kryddblandningen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila i rumstemperatur minst 5 min.
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bananschalottenlök och tärna tomat smått. Grovhacka kruspersilja. Lägg allt i en skål och blanda ner sambal oelek, vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften (ca 1 ½ msk) i en skål. Rör ner salt och nymald svartpeppar. Finstrimla spetskål och blanda ner i citrondressingen.
Fukta pitabröden med lite vatten och värm på galler i ugnen ca 3 min.
Skiva kycklingen tunt. Skär upp bröden på ena sidan och fyll med krispig citronkål, kycklingkebab, tomatsalsa och vitlökssås.
Smaklig måltid!