Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och lime
Utan gluten
Laktosfri

Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och lime

3.86 (421)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Kycklingbuljong
    • olja
    • salt
    • sambal oelek
    • svartpeppar
    • tomatpuré
    • vatten
    • vitlök
    Röd paprika
    1 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitkål
    125 g
    Kycklinglårfilé
    350 g
    Olja
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Vitlök
    1 klyfta
    Kokosmjölk
    ¾ förp
    Vatten
    ½ dl
    Kycklingbuljong
    ½ tärning
    Curry
    1 tsk
    Paprikapulver
    1 tsk
    Malen ingefära
    ½ tsk
    Tomatpuré
    1 msk
    Sambal oelek
    1 krm
    Lime
    ½ st
    Jasminris
    125 g
    Lime
    ½ st
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    695 kcal
    Fett:
    30 g
    Kolhydrater:
    65 g
    Protein:
    43 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Klyfta röd paprika. Tärna bananschalottenlök och vitkål. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak.
    Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kycklingen ca 2 min på hög värme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pressa ner vitlök. Tillsätt paprika, lök och vitkål. Fräs ytterligare ca 3 min.
    Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong, curry, paprikapulver, malen ingefära, tomatpuré och sambal oelek (efter smak). Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite pressad limesaft.
    Klyfta resten av limen. Servera asiatisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.
    Smaklig måltid!