Utan gluten
Laktosfri
Indisk kycklinggryta med kokosmjölk och lime
3.86 (421)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitkål
125 g
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Kokosmjölk
¾ förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Curry
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
1 krm
Lime
½ st
Jasminris
125 g
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 695 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta röd paprika. Tärna bananschalottenlök och vitkål. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kycklingen ca 2 min på hög värme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pressa ner vitlök. Tillsätt paprika, lök och vitkål. Fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong, curry, paprikapulver, malen ingefära, tomatpuré och sambal oelek (efter smak). Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite pressad limesaft.
Klyfta resten av limen. Servera asiatisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!