Vegetariskt
Turkiska börek med coban salata och yoghurtsås
Nytt recept
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Rödlök
½ st
Olivolja
Babyspenat
65 g
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Filodeg
½ förp
Ägg
1 st
Matyoghurt
¾ dl
Fetaost
100 g
Bakplåtspapper
Citron
½ st
Matyoghurt
¾ dl
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Sumak
½ msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 567 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Strimla rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs rödlök, babyspenat och pressad vitlök ca 2 min. Blanda med honung, salt och lite nymald svartpeppar. Häll av eventuell vätska.
Vispa upp ägg i en bunke och rör ner matyoghurt. Lägg ut filodegsarken ovanpå varandra och pensla äggvisp mellan varje ark. Dela på mitten med en sax till två plattor. Fördela spenatfräset på filodegen och smula över fetaost.
Vik in kanterna och rulla till två rullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med resten av äggvispet. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rullarna fått fin färg.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda med matyoghurt, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
Tärna tomat och gurka smått. Finhacka rödlök och bladpersilja. Blanda allt i en salladsskål med sumak, pressad saft från den använda citronen och lite salt. Toppa med lite sumak.
Servera turkiska börek med coban salata och yoghurtsås.
Smaklig måltid!