Vegetariskt
Vegetarisk ceasarsallad med kapris och vitlöksstekt portabello
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
Surdegsbaguette
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Surdegsbaguette
½ st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Kapris
½ burk
Quattrocento
100 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Smör
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Romansallad
1 st
Tomat
1 st
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 707 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Tärna surdegsbaguette. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt.
Dela surdegsbaguette på längden och lägg på plåten med krutongerna. Ringla över olivolja och strö på lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin färg. Halvera vitlöksklyftan och gnid in snittytan på det rostade brödet.
Häll av kapris. Grovriv quattrocento. Lägg hälften av den rivna osten i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, kapris, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Skiva portabello och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs portabello, vitlök, salt och lite nymald svartpeppar ca 4 min.
Bryt romansallad i mindre bitar och klyfta tomat. Lägg i en salladsskål och blanda med ceasardressing, kapris, resten av osten och krutonger (spara några till servering).
Toppa ceasarsalladen med vitlöksstekt portabello och resten av krutongerna. Servera med vitlöksbröd.
Smaklig måltid!