Krämig saffranspasta med halloumi och råstekt sparris
Vegetariskt

Krämig saffranspasta

med halloumi och råstekt sparris
4.21 (182)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Grön sparris
1 knippe
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 707 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
Skär grön sparris i bitar. Skär pannoumi i små tärningar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sparris och pannoumi ca 3 min, tills de fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssås och späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera saffranspastan toppad med halloumi, sparris och ruccola.
Smaklig måltid!