Laktosfri
Asiatiska köttbullar
med syrlig kålrabbisallad4.29 (902)
Under 40 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
- socker
- rödvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Ströbröd
½ förp
Salt
1 krm
Fläskfärs
250 g
Olja
Ingefära
½ bit
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Japansk soja
½ förp
Majsstärkelse
1 tsk
Socker
2 tsk
Morot
1 st
Kålrabbi
½ st
Basmatiris
135 g
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 683 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka bananschalottenlök. Finhacka koriander. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, spara den skalade limen till punkt 5. Lägg limeskal, ingefära, lök, pressad vitlök, koriander, kinesisk soja, chili flakes, ströbröd och salt i en bunke. Tillsätt fläskfärs och blanda ihop till en smet. Låt vila en stund. Forma sedan smeten till jämnstora köttbullar, ca 12 st
Skala och finhacka resten av ingefäran (ca 1 msk). Lägg ingefära, vatten, kycklingbuljong, japansk soja, majsstärkelse och socker i en skål. Vispa så att sockret löses upp.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna ca 3 min runt om. Lägg över i en rymlig kastrull. Tillsätt ingefärssåsen. Låt koka upp. Sjud under lock tills köttbullarna är helt genomstekta, ca 10 min.
Pressa saft från den använda limen i en skål. Blanda med rödvinsvinäger, socker och smaka av med lite salt.
Skala morot och kålrabbi. Hyvla eller strimla morot och kålrabbi tunt. Lägg i en bunke och blanda med limevinaigretten.
Servera nystekta asiatiska köttbullar med ingefärssås, kålrabbisallad, koriander och nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!