Parmesangratinerad kolja med smörstekt brysselkål och färsk dill

Parmesangratinerad kolja med smörstekt brysselkål och färsk dill

Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
3 krm
Brysselkål
½ förp
Smör
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
20 g
Småpotatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
547 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär bort roten på brysselkålen. Dra av de yttre bladen med en liten skalkniv, lägg brysselkålsbladen i en skål. Halvera innanmätet och lägg i en separat skål.
Smält lite smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk och vispgrädde, lite i taget. Låt såsen sjuda ca 5 min. Vispa ner hälften av den rivna parmesanosten och dijonsenap. Dra från värmen.
Skär koljafilé i 2 portionsbitar. Lägg i en smord ugnsform och krydda med salt. Häll parmesansåsen över fisken. Strö över resten av parmesanosten. Tillaga i övre delen av ugnen ca 6 min. Ställ om ugnsvärmen till grillfunktion och gratinera ca 5 min, tills fisken är klar och har en gratinerad yta. 
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek den halverade brysselkålen ca 3 min. Blanda ner brysselkålsbladen och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grovhacka dill och vänd ner i kålen.
Servera parmesangratinerad kolja med smörstekt brysselkål och nykokt potatis.
Smaklig måltid!