Parmesangratinerad kolja med smörstekt brysselkål och färsk dill
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Smör
Vetemjöl
2 tsk
Mjölk
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Riven parmesan
50 g
Dijonsenap
1 tsk
Koljafilé
300 g
Salt
3 krm
Brysselkål
½ förp
Smör
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
20 g
Småpotatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär bort roten på brysselkålen. Dra av de yttre bladen med en liten skalkniv, lägg brysselkålsbladen i en skål. Halvera innanmätet och lägg i en separat skål.
Smält lite smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk och vispgrädde, lite i taget. Låt såsen sjuda ca 5 min. Vispa ner hälften av den rivna parmesanosten och dijonsenap. Dra från värmen.
Skär koljafilé i 2 portionsbitar. Lägg i en smord ugnsform och krydda med salt. Häll parmesansåsen över fisken. Strö över resten av parmesanosten. Tillaga i övre delen av ugnen ca 6 min. Ställ om ugnsvärmen till grillfunktion och gratinera ca 5 min, tills fisken är klar och har en gratinerad yta.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek den halverade brysselkålen ca 3 min. Blanda ner brysselkålsbladen och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grovhacka dill och vänd ner i kålen.
Servera parmesangratinerad kolja med smörstekt brysselkål och nykokt potatis.
Smaklig måltid!