Senapsstekt fläskkotlett med smörstekt purjolök och enkel bearnaise
4.13 (110)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- senap
Potatisklyftor
1 förp
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Purjolök
½ st
Citron
½ st
Smör
½ msk
Salt
Svartpeppar
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
1 tsk
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Senap
1 msk
Olivolja
Smör
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 681 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd din favoritsenap till köttet!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Lägg potatis och palsternacka på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Halvera purjolök på längden och skär i sneda skivor. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Bred senap runt om över köttet.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek purjolöken ca 5 min tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg löken i en skål. Blanda med citronskal. Spara stekpannan.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon.
Hetta upp lite olivolja och smör i den använda stekpannan. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta resten av citronen. Servera nystekt fläskkotlett med smörstekt purjolök, rostade rotfrukter, citronklyfta och bearnaisesås.
Smaklig måltid!