Senapsstekt fläskkotlett med smörstekt purjolök och enkel bearnaise

Senapsstekt fläskkotlett med smörstekt purjolök och enkel bearnaise

4.13 (110)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • senap
Potatisklyftor
1 förp
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Purjolök
½ st
Citron
½ st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 tsk
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Senap
1 msk
(Senap)
Olivolja
Smör
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 681 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd din favoritsenap till köttet!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Lägg potatis och palsternacka på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
 Halvera purjolök på längden och skär i sneda skivor. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Bred senap runt om över köttet. 
 Hetta upp smör i en stekpanna. Stek purjolöken ca 5 min tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg löken i en skål. Blanda med citronskal. Spara stekpannan. 
 Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon.
Hetta upp lite olivolja och smör i den använda stekpannan. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta resten av citronen. Servera nystekt fläskkotlett med smörstekt purjolök, rostade rotfrukter, citronklyfta och bearnaisesås. 
Smaklig måltid!