Senapsstekt fläskkotlett med smörstekt purjolök och dragonsås

Senapsstekt fläskkotlett

med smörstekt purjolök och dragonsås
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Bakpotatis
1 st
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Purjolök
1 st
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Senap
1 msk
(Senap)
Smör
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
760 kcal
Fett:
38 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis och palsternacka i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de är mjuka.
 Halvera purjolök på längden och skär i sneda skivor. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek purjolöken ca 5 min tills den mjuknat något. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg i en skål. Spara stekpannan. 
 Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, crème fraiche, kycklingbuljong, torkad dragon och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då.
 Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Bred senap runt om över köttet. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera nystekt fläskkotlett med smörstekt purjolök, rostade rotfrukter och dragonsås. 
Smaklig måltid!