Senapsstekt fläskkotlett
med smörstekt purjolök och dragonsåsNytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- mjölk
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Bakpotatis
1 st
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Purjolök
1 st
Smör
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Senap
1 msk
Smör
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 760 kcal
- Fett:
- 38 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis och palsternacka i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de är mjuka.
Halvera purjolök på längden och skär i sneda skivor. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek purjolöken ca 5 min tills den mjuknat något. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg i en skål. Spara stekpannan.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, crème fraiche, kycklingbuljong, torkad dragon och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Bred senap runt om över köttet. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera nystekt fläskkotlett med smörstekt purjolök, rostade rotfrukter och dragonsås.
Smaklig måltid!