Gul kycklingcurry med kokosmjölk och palsternacka
Laktosfri
Utan gluten

Gul kycklingcurry med kokosmjölk och palsternacka

3.91 (304)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • smör
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
Palsternacka
150 g
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
½ msk
(Mjölk)
Curry
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och slanta palsternacka och morot. Skiva bananschalottenlök och klyfta tomat. Skär minutfilé i mindre bitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en stekgryta. Stek kycklingen ca 3 min. Tillsätt palsternacka, morot, lök, curry, kokosmjölk, mjölk, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Späd eventuellt med lite vatten. Rör ner tomatklyftorna och smaka av med lite salt.
Servera gul kycklingcurry med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!