BBQ-chicken wraps med coleslaw

BBQ-chicken wraps

med coleslaw
3.89 (584)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • salt
  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar
Tomatpuré
1 förp
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Paprikapulver
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen kanel
2 krm
Salt
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
Vatten
½ dl
Vitkål
300 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Senap
2 tsk
(Senap)
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Tortillabröd
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 606 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg tomatpuré i en bunke. Blanda med japansk soja, paprikapulver, vitvinsvinäger, honung, spiskummin, malen kanel och salt.
Skiva bananschalottenlök och skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Blanda med marinaden i bunken.
Strimla vitkål tunt. Lägg i en bunke. Blanda med matyoghurt, senap, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kyckling, lök och marinad ca 5 min. Tillsätt vatten och stek ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Tillsätt eventuellt lite mer vatten om pannan blir torr, så att marinaden inte bränner.
Skiva tomat. Lägg upp i en skål. Värm gärna tortillabröden i en het torr stekpanna.
Fyll varma tortillabröd med BBQ-chicken, coleslaw och tomat. Servera direkt!
Smaklig måltid!