Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Tomatpuré
1 förp
Japansk soja
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Spiskummin
1 förp
Salt
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
Vatten
½ dl
Vitkål
300 g
Matyoghurt
1 dl
Senap
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 604 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg tomatpuré i en bunke. Blanda med japansk soja, paprikapulver, vitvinsvinäger, honung, spiskummin och salt.
Skiva bananschalottenlök och skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Blanda med marinaden i bunken.
Strimla vitkål tunt. Lägg i en bunke. Blanda med matyoghurt, senap, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kyckling, lök och marinad ca 5 min. Tillsätt vatten och stek ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om pannan blir torr, så att marinaden inte bränner.
Skiva tomat. Lägg upp i en skål. Värm gärna tortillabröden i en torr och het stekpanna.
Fyll varma tortillabröd med BBQ-chicken, coleslaw och tomat. Servera direkt!
Smaklig måltid!