Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- salt
- olivolja
- vatten
- svartpeppar
Tomatpuré
1 förp
Japansk sojasås
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen kanel
2 krm
Salt
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
Vatten
½ dl
Vitkål
300 g
Matyoghurt
1 dl
Senap
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Tortillabröd
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 606 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg tomatpuré i en bunke. Blanda med japansk soja, paprikapulver, vitvinsvinäger, honung, spiskummin, malen kanel och salt.
Skiva bananschalottenlök och skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Blanda med marinaden i bunken.
Strimla vitkål tunt. Lägg i en bunke. Blanda med matyoghurt, senap, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kyckling, lök och marinad ca 5 min. Tillsätt vatten och stek ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Tillsätt eventuellt lite mer vatten om pannan blir torr, så att marinaden inte bränner.
Skiva tomat. Lägg upp i en skål. Värm gärna tortillabröden i en het torr stekpanna.
Fyll varma tortillabröd med BBQ-chicken, coleslaw och tomat. Servera direkt!
Smaklig måltid!