Pizza ai funghi med soltorkade tomater
Löpefri

Pizza ai funghi med soltorkade tomater

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • flingsalt
  • ketchup
  • kinesisk soja
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Champinjoner
250 g
Soltorkade tomater
50 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Pizzabotten
1 st
(Vete, Råg)
Torkad rosmarin
1 tsk
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Flingsalt
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Balsamvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
559 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Sätt in en plåt i ugnen och värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg tomatpuré i en liten skål. Blanda med ketchup, vatten, pressad vitlök, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
Kvarta champinjoner. Strimla soltorkade tomater.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 5 min. Rör ner kinesisk soja. Bred ut tomatsåsen över pizzabottnen. Fördela champinjoner, soltorkade tomater, torkad rosmarin och riven mozzarella över pizzan. För över pizzan till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Tärna tomater och finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda med balsamvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa nygräddad pizza ai funghi med en nypa flingsalt och tomatsallad. Servera direkt!
Smaklig måltid!