Löpefri
Pizza ai funghi med soltorkade tomater
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flingsalt
- ketchup
- kinesisk soja
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Champinjoner
250 g
Soltorkade tomater
50 g
Olivolja
Kinesisk soja
1 tsk
Pizzabotten
1 st
Torkad rosmarin
1 tsk
Riven mozzarella
100 g
Flingsalt
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Balsamvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 559 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Sätt in en plåt i ugnen och värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg tomatpuré i en liten skål. Blanda med ketchup, vatten, pressad vitlök, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
Kvarta champinjoner. Strimla soltorkade tomater.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 5 min. Rör ner kinesisk soja. Bred ut tomatsåsen över pizzabottnen. Fördela champinjoner, soltorkade tomater, torkad rosmarin och riven mozzarella över pizzan. För över pizzan till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Tärna tomater och finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda med balsamvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa nygräddad pizza ai funghi med en nypa flingsalt och tomatsallad. Servera direkt!
Smaklig måltid!