Vegoburgare med stekt ägg, halloumi och rostade potatisklyftor
Vegetariskt

Vegoburgare med stekt ägg, halloumi och rostade potatisklyftor

Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Ägg
2 st
(Ägg)
Salt
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
BBQ-sås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
780 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Skiva halloumi. Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg upp tomat, lök och mixsallad på ett fat.
 Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Stek halloumi på hög värme ca 2 min per sida. Lägg på ett fat. Hetta upp resten av olivoljan i den använda stekpannan. Stek äggen på medelvärme ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och lägg upp på fatet med halloumi. Torka ur och spara pannan.
Värm hamburgerbröd i den använda stekpannan. Fyll de varma hamburgerbröden med sallad, tomat, lök, stekt halloumi, stekt ägg och BBQ-sås. Servera med rostade potatisklyftor!
Smaklig måltid!