Löpefri
Mulligatawny - indisk linssoppa med kokosmjölk
Rätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
Bakpotatis
1 st
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
1 bit
Olja
Curry
2 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Kokosmjölk
2 ¼ dl
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Röda linser
1 förp
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 krm
Salt
Rött äpple
1 st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ tsk
Chili flakes
Naanbröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 737 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 102 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Skala och tärna bakpotatis, morötter och bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs potatis, lök, morot, curry och malen kardemumma ca 3 min. Tillsätt ingefära, kokosmjölk, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 12 min under lock, tills rotsakerna är mjuka.
Tärna rött äpple smått och hacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, socker och lite chili flakes (valfritt).
Mixa soppan med stavmixer. Rör ner röda linser, vitvinsvinäger och socker. Låt soppan koka upp. Smaka av med lite salt.
Servera Mulligatawny med varma naanbröd. Toppa soppan med äppelsallad!
Smaklig måltid!