Örtstekt kyckling med couscoussallad och fetaostkräm

Örtstekt kyckling med couscoussallad och fetaostkräm

4 (91)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
623 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
57 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Smula fetaost och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna röd paprika. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek broccoli med lite salt på hög värme ca 3 min. Blanda ner stekt broccoli, tärnad paprika och lite nymald svartpeppar i bunken med couscous. Torka ur och spara stekpannan. 
Krydda minutfilé med torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera örtstekt kyckling med couscoussallad och fetaostkräm.
Smaklig måltid!