Örtstekt kyckling med couscoussallad och fetaostkräm
4 (91)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Fetaost
50 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Couscous
125 g
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 623 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 57 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Smula fetaost och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna röd paprika. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek broccoli med lite salt på hög värme ca 3 min. Blanda ner stekt broccoli, tärnad paprika och lite nymald svartpeppar i bunken med couscous. Torka ur och spara stekpannan.
Krydda minutfilé med torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera örtstekt kyckling med couscoussallad och fetaostkräm.
Smaklig måltid!