Kycklingwok med färsk ingefära, lime och salladskål
Laktosfri

Kycklingwok med färsk ingefära

lime och salladskål
4.04 (826)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • olja
  • salt
  • majsstärkelse
Ingefära
1 bit
Lime
1 st
Japansk sojasås
¾ påse
(Sojabönor)
Vatten
½ dl
Socker
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Äggnudlar
½ förp
(Vete)
Morot
1 st
Salladskål
300 g
Rödlök
1 st
Olja
Japansk sojasås
¼ tsk
(Sojabönor)
Minutfilé
330 g
Salt
Majsstärkelse
½ dl
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 606 kcal
  • Fett: 10 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt.
Skala och hacka ingefära. Skala och skär morot i sneda skivor. Skär salladskål i mindre bitar. Klyfta rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla minutfilé och krydda med lite salt. 
Lägg ingefäran i en mixerbunke. Tillsätt japansk soja, vatten, socker, chili flakes (efter önskad styrka), pressad saft från den använda limen och pressad vitlök. Mixa till en sås med stavmixer. 
 Hetta upp rikligt med neutral olja i rymlig stekpanna eller wok. Fräs morot och salladskål på hög värme ca 3 min. Tillsätt rödlök och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg upp på ett fat.
 Lägg kycklingstrimlorna på en tallrik och pudra över majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda woken. Stek kycklingen på hög värme ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Sänk värmen.
 Lägg tillbaka grönsakerna i pannan. Tillsätt äggnudlar och woksås. Låt allt bli varmt under omrörning ca 2 min, tills såsen tjocknat något. Smaka av med lite soja. 
Strö limeskalet över kycklingwoken. Servera direkt!
Smaklig måltid!