BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter och coleslaw

BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter och coleslaw

4.11 (696)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • balsamvinäger
  • flytande honung
  • grillspett
  • vitvinsvinäger
Morot
2 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Chili flakes
1 krm
Tomatpuré
2 msk
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
1 msk
Flytande honung
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Salt
Grillspett
4 st
Morot
1 st
Vitkål
100 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 589 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
Skala morötter. Klyfta morötter och dela potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Blanda chili flakes (efter smak), tomatpuré, kinesisk soja, balsamvinäger, olivolja, honung, paprikapulver och salt i en skål. 
Skär kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en skål. Blanda kycklingen med hälften av BBQ-såsen och trä upp bitarna på grillspetten. Lägg på plåten med rotfrukter och tillaga ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och grovriv morötter. Strimla vitkål. Lägg allt i en bunke. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Pensla kycklingspetten med resten av BBQ-såsen. Servera BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter, coleslaw och matyoghurt.
Smaklig måltid!