BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter och coleslaw
4.11 (696)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- balsamvinäger
- flytande honung
- grillspett
- vitvinsvinäger
Morot
2 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Chili flakes
1 krm
Tomatpuré
2 msk
Kinesisk soja
1 msk
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
1 msk
Flytande honung
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Salt
Grillspett
4 st
Morot
1 st
Vitkål
100 g
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 589 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
Skala morötter. Klyfta morötter och dela potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Blanda chili flakes (efter smak), tomatpuré, kinesisk soja, balsamvinäger, olivolja, honung, paprikapulver och salt i en skål.
Skär kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en skål. Blanda kycklingen med hälften av BBQ-såsen och trä upp bitarna på grillspetten. Lägg på plåten med rotfrukter och tillaga ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och grovriv morötter. Strimla vitkål. Lägg allt i en bunke. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Pensla kycklingspetten med resten av BBQ-såsen. Servera BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter, coleslaw och matyoghurt.
Smaklig måltid!