Kyckling i jordnötssås med ris och asiatisk kålsallad
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling i jordnötssås

med ris och asiatisk kålsallad
4.24 (1537)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
½ st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Tomatpuré
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Salt
Olja
Kycklinginnerfilé
280 g
Gul lök
½ st
Curry
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Rödkål
300 g
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Olja
½ tsk
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 749 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka gul lök. Finstrimla rödkål. Dela kycklinginnerfilé. Skölj limen i ljummet vatten. 
Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt hackade jordnötter (spara lite till servering), tomatpuré, coconut cream och japansk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Mixa lätt med stavmixer och smaka av med lite salt. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kycklingen med resten av den hackade löken och curry ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över jordnötssåsen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Skölj och finriv det yttersta skalet av limen. Skala och finriv ingefära. Lägg limeskal, pressad saft från limen, ingefära och strimlad rödkål i en salladskål. Blanda noga med neutral olja och japansk soja.
Servera kyckling i jordnötssås med asiatisk kålsallad och nykokt jasminris. Toppa med hackade jordnötter.
Smaklig måltid!