Ugnsbakad kyckling med senapssås och tomatsallad

Ugnsbakad kyckling med senapssås

och tomatsallad
4.18 (1705)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Socker
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 623 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har, använd gärna en stektermometer.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och låt koka med potatisen de sista 2 min.
Smält lite smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vispgrädde, kycklingbuljong, torkad dragon, dijonsenap, socker och vitvinsvinäger. Sjud ca 4 min.
Dela kycklingfilé på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen på hög värme ca 2 min per sida. Lägg i en smord ugnsform och häll över senapssåsen. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad kyckling med senapssås, kokt potatis, broccoli och tomatsallad.
Smaklig måltid!