Soja- och ingefärskyckling med syrlig gurka och jasminris
Laktosfri
Utan gluten

Soja- och ingefärskyckling

med syrlig gurka och jasminris
4.1 (178)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • majsstärkelse
  • olja
  • vatten
Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Chili flakes
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Majsstärkelse
⅓ dl
Olja
Ingefära
½ bit
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
2 dl
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Jasminris
135 g
Pak choy
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 606 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finhacka ingefära. Skär pak choy i mindre bitar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda kycklingen med lite salt och nymald svartpeppar. 
Hyvla tunna remsor av gurkan med en potatisskalare. Strimla all gurka som inte går att hyvla. Lägg gurkan i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, flytande honung, salt och chili flakes.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek pak choy ca 2 min. Lägg över på ett fat. Spara pannan.
Lägg majsstärkelse på en tallrik. Vänd kycklingen i majsstärkelsen så att det täcker. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan. Stek den panerade kycklingen i omgångar, ca 5 min, tills den är gyllene, krispig samt helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg över på fatet med pak choy. Torka ur och spara stekpannan. 
Blanda japansk soja med majsstärkelse i en bunke. Tillsätt vatten, hackad ingefära, pressad vitlök, vitvinsvinäger, flytande honung och chili flakes. Häll i såsen i den använda stekpannan. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Lägg tillbaka kyckling och pak choy i pannan. Låt allt bli varmt, ca 2 min, tills såsen har fått en simmig konsistens.
Servera soja- och ingefärskyckling med syrlig gurka och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!