Soja- och ingefärskyckling med syrlig gurka och jasminris
Laktosfri
Utan gluten

Soja- och ingefärskyckling

med syrlig gurka och jasminris
3.86 (79)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 förp
Salt
Chili flakes
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Majs
1 förp
Olja
Ingefära
½ bit
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
2 dl
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 förp
Chili flakes
1 krm
Jasminris
135 g
Pak choy
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
590 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finhacka ingefära. Skär pak choy i mindre bitar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda kycklingen med lite salt och nymald svartpeppar. 
Hyvla tunna remsor av gurkan med en potatisskalare. Strimla all gurka som inte går att hyvla. Lägg gurkan i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, flytande honung, salt och chili flakes.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek pak choy ca 2 min. Lägg över på ett fat. Spara pannan.
Lägg majsstärkelse på en tallrik. Vänd kycklingen i majsstärkelsen så att det täcker. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan. Stek den panerade kycklingen i omgångar, ca 5 min, tills den är gyllene, krispig samt helt genomstekt. Lägg över på fatet med pak choy. Torka ur och spara stekpannan. 
Blanda japansk soja med majsstärkelse i en bunke. Tillsätt vatten, hackad ingefära, pressad vitlök, vitvinsvinäger, flytande honung och chili flakes. Häll i såsen i den använda stekpannan. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Lägg tillbaka kyckling och pak choy i pannan. Låt allt bli varmt, ca 2 min, tills såsen har fått en simmig konsistens.
Servera soja- och ingefärskyckling med syrlig gurka och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!