Asiatiska kalkonfärsbullar med ingefära och pak choy
Laktosfri

Asiatiska kalkonfärsbullar

med ingefära och pak choy
4.08 (287)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • olja
  • vatten
Morot
2 st
Ingefära
½ bit
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Ingefära
½ bit
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
¼ förp
(Vete)
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Olja
Vatten
1 ½ dl
Jasminris
135 g
Pak choy
1 st
Olja
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 569 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg allt i en bunke. Blanda med honung, vitvinsvinäger och lite salt.
Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med en nypa flingsalt. Lägg upp på ett fat och täck med ett lock. Spara stekpannan.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg ingefära och kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, chili flakes och salt. Forma till ca 8 köttbullar. 
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttbullarna runt om ca 8 min. Tillsätt vatten och sjud ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera asiatiska kalkonfärsbullar med stekt pak choy, morotssallad och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!