Laktosfri
Grillad sesamkyckling
med nudlar och grönsakerNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- ketchup
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Japansk sojasås
2 msk
Olja
½ msk
Ketchup
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Flytande honung
½ msk
Vatten
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Kinesisk soja
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Olja
Kålrabbi
½ st
Salladskål
150 g
Äggnudlar
½ förp
Sesamfrön
2 msk
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 648 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om du vill grilla, tänd grillen.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Häll japansk soja i en skål. Blanda med neutral olja, ketchup, vitvinsvinäger, honung, vatten och sambal oelek (efter egen smak).
Gnid in kycklinglårfilé med kinesisk soja och honung. Krydda med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar. Tillaga på grillen eller stek i en stekpanna med lite neutral olja, ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala kålrabbi med en liten vass kniv. Strimla kålrabbi och salladskål tunt, lägg i en salladsskål. Blanda med de kokta nudlarna och hälften av dressingen.
Rosta sesamfrön i en het, torr stekpanna ca 2 min. Lägg upp i en skål.
Strö rostade sesamfrön över den grillade kycklingen. Servera med äggnudlar, grönsaker och resten av dressingen. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!