Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör
Laktosfri

Biff à la Lindström

med kapris, rödbetor och timjansmör
4.18 (122)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • mjölk
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • socker
Potatis
400 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
20 g
(Mjölk)
Vitlök
½-1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ krm
Kokt rödbeta
⅓ förp
Kapris
½ burk
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
1 ½ tsk
(Vete)
Balsamvinäger
3 msk
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta
½ förp
Babyspenat
30 g
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 682 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ställ fram smör så att det är rumstempererat till punkt 3. 
Klyfta potatis och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 15 min. Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare ca 10 min.
Blanda ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
Skär kokta rödbetor i små tärningar. Häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta. Låt stekpannan stå till punkt 5.
Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och kycklingbuljong, låt sjuda ca 2 min. Vänd ner rödbetor och babyspenat, sjud ytterligare 1 min.
Servera biff à la Lindström med rostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.
Smaklig måltid!