Örtstekt kycklingfilé med rostad vitlöksyoghurt och matvete

Örtstekt kycklingfilé

med rostad vitlöksyoghurt och matvete
3.92 (306)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Svartpeppar
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Matvete
125 g
(Vete)
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 670 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Skala och klyfta palsternacka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Fräs pressad vitlök någon minut, se upp så att det inte bränner. Rör ner vitlöksoljan i skålen med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta tomat. Dela kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med salt, torkad salvia, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min runt om. Tillsätt tomat, honung och vitvinsvinäger. Stek ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Rör ner vitvinsvinäger i det nykokta matvetet. Servera med örtstekt kyckling, rostad palsternacka och rostad vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!