Utan gluten
Kryddstekt kyckling med ugnsbakad pilaff
och gräslöksyoghurt4.01 (493)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
2 tsk
Basmatiris
135 g
Gräslök
10 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Gurka
½ st
Kycklingfilé
300 g
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 523 kcal
- Fett: 9 g
- Kolhydrater: 65 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du ingen bra gryta? Det går även bra att koka riset i en kastrull och stek klart kycklingen i stekpannan.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Finhacka bananschalottenlök. Skala och tärna morot.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig ugnstålig kastrull eller stekgryta med lock (se tips!). Fräs lök, pressad vitlök, morot och Linas tre kryddor ca 3 min. Ta från värmen och rör ner basmatiris och salt. Slå på den kokande buljongen och täck med lock. Sätt in grytan i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 175°C. Tillaga mitt i ugnen 20 min.
Strimla gräslök. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar. Skär gurka i stavar och ställ i glas.
Krydda kycklingfilé runt om med Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 3 min per sida.
Rör om riset i grytan och lägg ner kycklingen. Tillaga klart i ugnen utan lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera ugnsbakad pilaff med kryddstekt kyckling, gräslöksyoghurt och gurkstavar.
Smaklig måltid!