Fläskkotlett med champinjonsås
och ugnsrostad potatisRätten saknar betyg
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
Olivolja
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
½ msk
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 625 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva champinjoner och hacka bananschalottenlök. Skala och skär morötter i stavar, lägg undan till servering. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor.
Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela de stora potatisarna. Ringla över lite olivolja. Blanda med torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
Hetta upp smör i den använda stekpannan. Fräs skivade champinjoner och lök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad köttbuljong, kinesisk soja, lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt allt bli varmt.
Servera fläskkotletter med ugnsrostad potatis, champinjonsås, mixsallad och morotsstavar.
Smaklig måltid!