Laktosfri
Asiatisk fläskfärs i salladsblad
med ingefära, mynta och nemsås4.34 (293)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vitvinsvinäger
- olja
- salt
Lime
1 st
Morot
2 st
Mynta
10 g
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
Fisksås
1 ½ msk
Ingefära
1 bit
Salladslök
1 förp
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja
½ msk
Salt
2 krm
Jasminris
135 g
Mynta
10 g
Romansallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 667 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 77 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och grovriv morötter. Lägg morötter och limeskal i en skål. Blanda med pressad limesaft.
Finhacka myntablad och röd chili. Lägg i en skål och blanda med pressad vitlök, socker, vitvinsvinäger och fisksås.
Skala och finriv ingefära. Strimla salladslök grovt.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 5 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt ingefära, salladslök, pressad vitlök, kinesisk soja och salt. Fräs ytterligare ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
Fyll salladsblad med jasminris, morotssallad och fläskfärs. Ringla över nemsås och toppa med mynta.
Smaklig måltid!