Laktosfri
Dan dan rice bowl
med salladslök och sötsyrliga morötter4.05 (392)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- olja
- vitvinsvinäger
- vatten
Morot
2 st
Lime
½ st
Socker
½ tsk
Salt
Champinjoner
125 g
Salladslök
½ förp
Olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Kinesisk soja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Srirachasås
1 förp
Socker
1 tsk
Salt
Jasminris
135 g
Salladslök
½ förp
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 615 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv morötter. Kvarta champinjoner. Skär hälften av salladslöken i stavar. Strimla resten av salladslöken (spara till servering).
Blanda pressad limesaft, socker och lite salt i en skål. Vänd ner rivna morötter.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 3 min. Tillsätt blandfärs och stek ytterligare ca 5 min, tills färsen fått ordentligt med färg.
Sänk till medelvärme. Rör ner salladslöksstavar, kinesisk soja, malen ingefära, pressad vitlök, srirachasås (efter smak), vitvinsvinäger, vatten, socker och lite salt. Fräs ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Servera dan dan stir fry med jasminris och morotssallad. Toppa med strimlad salladslök och sesamfrön (se tips!).
Smaklig måltid!