Utan gluten
Fläskkotletter med kall dragonsås
och rostad potatisNytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Bananschalottenlök
1 st
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
1 tsk
Mild senap
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
65 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Smör
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 524 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, torkad dragon, mild senap, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Dela cocktailtomater. Lägg tomater och mixsallad i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera nystekta fläskkotletter med ugnsrostad potatis, kall dragonsås och sallad.
Smaklig måltid!