Fläskkotletter med kall dragonsås och rostad potatis
Utan gluten

Fläskkotletter med kall dragonsås

och rostad potatis
Nytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Bananschalottenlök
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 tsk
Mild senap
1 tsk
(Senap)
Flytande honung
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
65 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
524 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, torkad dragon, mild senap, honung, salt och lite nymald svartpeppar. 
Dela cocktailtomater. Lägg tomater och mixsallad i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera nystekta fläskkotletter med ugnsrostad potatis, kall dragonsås och sallad.
Smaklig måltid!