Grillad fläskkarré med karamelliserad lök, morotsslaw och rostad potatis

Grill

Utan gluten

Grillad fläskkarré med karamelliserad lök

morotsslaw och rostad potatis
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • dijonsenap
  • flytande honung
  • olivolja
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Morötter
300 g
Grönt äpple
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 ½ tsk
(Senap)
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
¾ krm
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Rödlök
½ st
Olja
Salt
1 krm
Flytande honung
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
585 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
Halvera småpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Skala morötter. Grovriv morötter och äpple. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, dijonsenap, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Dela gul lök och rödlök i små klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek löken med salt på medelvärme ca 7 min, tills den är mjuk. Tillsätt honung och stek ytterligare ca 2 min. Ringla över rödvinsvinäger och låt koka in. Lägg över i en skål.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla köttet eller stek i en stekpanna med lite olja, ca 4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja. Servera nygrillad fläskkarré med ugnsrostad potatis, karamelliserad lök och morotsslaw. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!