Grill
Utan gluten
Grillad fläskkarré med karamelliserad lök
morotsslaw och rostad potatisNytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- dijonsenap
- flytande honung
- olivolja
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Morötter
300 g
Grönt äpple
1 st
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 ½ tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
¾ krm
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Rödlök
½ st
Olja
Salt
1 krm
Flytande honung
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
Halvera småpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Skala morötter. Grovriv morötter och äpple. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, dijonsenap, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Dela gul lök och rödlök i små klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek löken med salt på medelvärme ca 7 min, tills den är mjuk. Tillsätt honung och stek ytterligare ca 2 min. Ringla över rödvinsvinäger och låt koka in. Lägg över i en skål.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla köttet eller stek i en stekpanna med lite olja, ca 4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja. Servera nygrillad fläskkarré med ugnsrostad potatis, karamelliserad lök och morotsslaw. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!