Laktosfri
Italienska köttbullar i tomatsås
med pasta och parmesan4.24 (284)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Blandfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Riven parmesan
15 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
½-1 klyfta
Krossade tomater
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Linguine
200 g
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Riven parmesan
15 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 775 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt riven parmesan, pressad vitlök, torkad oregano, salt, lite nymald svartpeppar och blandfärs. Blanda väl och forma färsen till ca 8 köttbullar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och stek köttbullarna runt om ca 4 min. Tillsätt lök och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt krossade tomater till pannan med köttbullar. Rör ner tomatpuré, torkad oregano, torkad timjan, vatten och kycklingbuljong. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
Blanda ner avhälld pasta i pannan med sås och köttbullar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomater. Servera italienska köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och tomater. Toppa med ruccola och riven parmesan.
Smaklig måltid!