Biff à la Lindström med ugnsbakade rödbetor och senap- och kaprissås
Utan gluten

Biff à la Lindström

med ugnsbakade rödbetor och senap- och kaprissås
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • flytande honung
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kokt rödbeta
¾ förp
Olivolja
Flytande honung
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kokt rödbeta
¼ förp
Kapris
½ burk
Bananschalottenlök
½ st
Nötfärs
250 g
Äggula
1 st
(Ägg)
Ströbröd
2 msk
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Kapris
½ burk
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
½-1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
669 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Grovriv ca ½ dl kokta rödbetor och klyfta resten. Lägg klyftorna i en smord ugnsform och lägg undan de rivna betorna till punkt 5. Häll av och grovhacka kapris. Finhacka bananschalottenlök. 
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min. 
Ringla över olivolja, flytande honung och balsamvinäger i formen med rödbetor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen, under plåten med potatis.
Blanda riven rödbeta, hälften av kaprisen, lök, äggula, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. 
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i ugnsformen med rödbetor och tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med dijonsenap (eller din favoritsenap!) och resten av kaprisen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera biff à la Lindström med ugnsrostade rödbetor, potatis och senap- och kaprissås.
Smaklig måltid!