Fransk nötfärsgryta med dragon och dijon

Fransk nötfärsgryta

med dragon och dijon
4.19 (647)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • tomatpuré
  • rödvinsvinäger
  • vetemjöl
  • vatten
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
4 msk
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dijonsenap
½-1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Bulgur
125 g
(Vete)
Morötter
200 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 629 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala alla morötter. Tärna en morot. Grovriv resten av morötterna och lägg i en skål. Hacka bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt lök, tärnad morot, grön paprika och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. 
Tillsätt tomatpuré och rödvinsvinäger. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vispgrädde, vatten, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med dijonsenap och lite salt.
Servera fransk nötfärsgryta med bulgur och rivna morötter.
Smaklig måltid!