Korianderkryddade färsbiffar med citrussallad och couscous

Korianderkryddade färsbiffar

med citrussallad och couscous
4.04 (705)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Blandfärs
250 g
Malen koriander
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm
Olivolja
Lime
1 st
Grapefrukt
1 st
Rödlök
1 st
Gemsallad
1 förp
Salt
Chili flakes
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 662 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Blanda matyoghurt och sriracha (efter egen smak) i en skål. Smaka av med lite salt.
Lägg blandfärs i en bunke. Tillsätt malen koriander, tomatpuré, vatten, pressad vitlök, chili flakes och salt. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär i filéer, om du har tid. Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över lite olivolja.
Klyfta den använda limen. Servera korianderkryddade färsbiffar med citrussallad, couscous, chiliyoghurt och limeklyfta.
Smaklig måltid!