Färsbiffar med grapefruktsallad och couscous

Färsbiffar med grapefruktsallad

och couscous
3.94 (139)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • vatten
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
Kycklingbuljong
1 påse
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Salt
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Blandfärs
250 g
Citrus mix
1 påse
(Svaveldioxid)
Vatten
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Olja
Lime
1 st
Grapefrukt
1 st
Gemsallad
½ förp
Bananschalottenlök
1 st
Salt
Chili flakes
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
683 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka couscous enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot kycklingbuljong.
 Blanda matyoghurt och sriracha (efter egen smak) i en skål. Smaka av med lite salt.
Blanda ströbröd, vatten, citrusmix, pressad vitlök och salt i en bunke. Blanda ner färs och forma till 8 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek biffarna ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär i filéer, om du har tid. Skiva schalottenlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med rivet limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över olivolja.
Klyfta den använda limen. Servera färsbiffar med grapefruktsallad, couscous, chiliyoghurt och limeklyfta.
Smaklig måltid!