Färsbiffar med grapefruktsallad
och couscous3.94 (139)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- vatten
Couscous
125 g
Olivolja
Kycklingbuljong
1 påse
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½ förp
Salt
Ströbröd
½ förp
Blandfärs
250 g
Citrus mix
1 påse
Vatten
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Olja
Lime
1 st
Grapefrukt
1 st
Gemsallad
½ förp
Bananschalottenlök
1 st
Salt
Chili flakes
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 683 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka couscous enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot kycklingbuljong.
Blanda matyoghurt och sriracha (efter egen smak) i en skål. Smaka av med lite salt.
Blanda ströbröd, vatten, citrusmix, pressad vitlök och salt i en bunke. Blanda ner färs och forma till 8 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek biffarna ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär i filéer, om du har tid. Skiva schalottenlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med rivet limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över olivolja.
Klyfta den använda limen. Servera färsbiffar med grapefruktsallad, couscous, chiliyoghurt och limeklyfta.
Smaklig måltid!