Pannbiff med lök
gräddsås och kokt potatis4.18 (124)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Gul lök
2 st
Nötfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Socker
2 krm
Vatten
2 msk
Smör
Vetemjöl
¾ msk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Oxbuljong
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. Skiva gul lök tunt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg ner löken och krydda med socker. Stek pannbiffar och lök ytterligare ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta. Tillsätt vatten efter halva tillagningstiden.
Hetta upp lite smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde, oxbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Tärna snackgurka och lägg i en skål tillsammans med mixsallad. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pannbiffar med stekt lök, gräddsås, kokt potatis och sallad.
Smaklig måltid!