Pannbiff med lök, gräddsås och kokt potatis

Pannbiff med lök, gräddsås och kokt potatis

4.19 (126)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • socker
  • vatten
  • smör
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Gul lök
2 st
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
(Vete)
Mjölk
1 msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Socker
2 krm
Vatten
2 msk
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Svartpeppar
Tomat
2 st
Babyspenat
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 640 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. Skiva gul lök tunt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg ner löken och krydda med socker. Stek pannbiffar och lök ytterligare ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Tillsätt vatten efter halva tillagningstiden.
Hetta upp lite smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Skiva tomat tunt. Lägg upp babyspenat och tomat på ett fat. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pannbiffar med stekt lök, gräddsås, kokt potatis och sallad.
Smaklig måltid!