Pannbiff med lök, gräddsås och kokt potatis

Pannbiff med lök

gräddsås och kokt potatis
4.18 (124)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Gul lök
2 st
Nötfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Socker
2 krm
Vatten
2 msk
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Oxbuljong
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
663 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. Skiva gul lök tunt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg ner löken och krydda med socker. Stek pannbiffar och lök ytterligare ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta. Tillsätt vatten efter halva tillagningstiden.
Hetta upp lite smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde, oxbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
 Tärna snackgurka och lägg i en skål tillsammans med mixsallad. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pannbiffar med stekt lök, gräddsås, kokt potatis och sallad.
Smaklig måltid!