Pasta pomodoro med räkor och mozzarella
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- pastavatten
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
Tomat
2 st
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Räkor
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pappardelle
180 g
Pastavatten
½ dl
Mozzarella
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 644 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Tärna tomat och gul lök. Skiva röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta. Häll av räkor. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs tomat, lök, chili och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), torkad oregano, tomatpuré, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner de avhällda räkorna och låt allt bli varmt.
Bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda nykokt pappardelle med tomatsåsen och det sparade pastavattnet. Toppa med mozzarella och servera med ruccola!
Smaklig måltid!