Pasta pomodoro med räkor och mozzarella

Pasta pomodoro med räkor och mozzarella

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
Tomat
2 st
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pappardelle
180 g
(Vete)
Pastavatten
½ dl
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
644 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Tärna tomat och gul lök. Skiva röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta. Häll av räkor. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs tomat, lök, chili och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), torkad oregano, tomatpuré, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner de avhällda räkorna och låt allt bli varmt.
Bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda nykokt pappardelle med tomatsåsen och det sparade pastavattnet. Toppa med mozzarella och servera med ruccola!
Smaklig måltid!