Halstrad snabbgravad lax
med dillstuvad potatis och broccoli4.18 (1074)
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Laxfilé
270 g
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
2 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
20 g
Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 634 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda socker och salt i en skål. Dela varje laxfilé i två skivor. Fördela sockerblandningen runt fisken så det täcker. Låt fisken grava till steg 7, ca 20 min. Torka av laxskivorna lätt med lite hushållspapper.
Skala och skär morötter i mindre bitar. Klyfta broccoli.
Skär småpotatis i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten. Låt morötterna koka med de sista 5 minuterna. Låt potatis och morot ånga av i ett durkslag.
Kvarta broccoli och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 15 min.
Smält smör i en rymlig kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, och salt. Koka upp och sjud ca 5 min. Blir stuvningen för tjock, tillsätt lite mer mjölk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Grovhacka dill.
Ringla över olivolja på laxskivorna. Hetta upp en stekpanna. Halstra laxen ca 1 ½ min per sida.
Blanda ner avhälld potatis, morot och dill i stuvningen. Servera nyhalstrad lax med dillstuvad potatis, morot och broccoli.
Smaklig måltid!