Laktosfri
Köttfärslimpa med skysås
och pressgurka3.92 (320)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- svartpeppar
- ättiksprit (12%)
- socker
- vatten
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Snackgurka
1 st
Ättiksprit (12%)
½ msk
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Balsamvinäger
½ msk
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 538 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela morötter i stubbar. Låt koka med potatisen ca 5 min mot slutet av tillagningstiden.
Finhacka bananschalottenlök. Lägg löken i en bunke och blanda ner mjölk, salt, kinesisk soja, lite nymald svartpeppar och nötfärs.
Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills limpan är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär gurka i tunna skivor, gärna med osthyvel. Lägg i en bunke och tillsätt ättiksprit, socker och vatten. Blanda och låt stå till servering.
Smält smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl. Vispa ner skyn från formen med köttfärslimpa, vatten, balsamvinäger, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och sjud, ca 5 min tills skyn tjocknat något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med nykokt potatis, skysås, pressgurka och morötter. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!