Somrig potatissallad med räkor, sparris, dill och krutonger

Somrig potatissallad med räkor

sparris, dill och krutonger
4.37 (62)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Citron
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Mild senap
1 förp
(Senap)
Flytande honung
½ förp
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Grön sparris
1 knippe
Räkor, 300 g
1 förp
(Kräftdjur)
Dill
20 g
Krutonger
1 förp
(Vete)
Ägg
2 st
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
647 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. 
 Häll av räkor. Skiva rödlök tunt. 
 Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskalet i en skål. Blanda med pressad saft från citronen, majonnäs, senap, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
 Låt den kokta potatisen svalna något. Dela potatisen och lägg i en salladsskål. Blanda med rödlök, sparris och dressing.
Skala och halvera äggen. Grovhacka dill. Servera potatissalladen toppad med dill, räkor, krutonger och ägghalva.
Smaklig måltid!