Sommar
Somrig potatissallad med räkor
sparris, dill och krutonger4.29 (835)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- ägg
Citron
1 st
Majonnäs
½ dl
Senap
2 msk
Flytande honung
½ förp
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Grön sparris
1 knippe
Räkor
1 förp
Dill
20 g
Krutonger
1 förp
Ägg
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 605 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten.
Häll av räkor. Skiva rödlök tunt.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskalet i en skål. Blanda med pressad saft från citronen, majonnäs, senap, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
Låt den kokta potatisen svalna något. Dela potatisen och lägg i en salladsskål. Blanda med rödlök, sparris och dressing.
Skala och halvera ägget. Grovhacka dill. Servera potatissalladen toppad med dill, räkor, krutonger och ägghalva.
Smaklig måltid!