Utan gluten
Lax med skärgårdssås
och kokt potatis3.83 (130)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- flytande honung
Laxfilé
270 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Gurka
¼ st
Bananschalottenlök
1 st
Flytande honung
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
Salt
Potatis
400 g
Gurka
¾ st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 566 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 46 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 16 min, tills fisken är klar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna gurka smått och finhacka bananschalottenlök, lägg i en skål. Blanda med citronskal, honung, matyoghurt och lite salt.
Skär gurkan i mindre bitar och klyfta tomat. Lägg upp i skålar.
Klyfta den använda citronen. Servera ugnsbakad lax med nykokt potatis, skärgårdssås, grönsaker och citronklyfta.
Smaklig måltid!