BBQ- och ingefärsbakad lax med morotsallad
Utan gluten

BBQ- och ingefärsbakad lax

med morotsallad
3.87 (394)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
BBQ-sås
3 msk
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
Morot
2 st
Olja
Vitvinsvinäger
½ tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Jasminris
135 g
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 690 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en liten skål och blanda med BBQ-sås. Lägg laxfilé i en liten smord ugnsform och krydda med lite salt. Bred över ingefärssåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Skala och grovriv morötter, lägg i en skål. Blanda med lite neutral olja, vitvinsvinäger, flytande honung och salt.
Skär snackgurka i stavar. Servera ingefärsbakad lax med morotssallad, jasminris, gurkstavar och matyoghurt.
Smaklig måltid!