Laktosfri
Chorizopanna med aubergine, färsk spenat och matvete
4.01 (772)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- vatten
- socker
Aubergine
½ st
Grön paprika
1 st
Chorizofärs
200 g
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
½ förp
Chili flakes
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Rödvinsvinäger
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Matvete
125 g
Babyspenat
65 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 541 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Tärna aubergine och grön paprika smått.
Forma chorizofärs till ca 8 köttbullar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullar och aubergine ca 6 min på hög värme. Sänk till medelvärme. Tillsätt paprikapulver, chili flakes (efter egen smak), krossade tomater, rödvinsvinäger, tomatpuré, vatten, kycklingbuljong och socker. Sjud ca 8 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Rör ner tärnad paprika.
Servera chorizopanna med matvete och babyspenat. Toppa med lite chili flakes!
Smaklig måltid!