Utan gluten
Frasig kolja med dillig sås
broccoli och nykokt potatis4.06 (113)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mild senap
- salt
- svartpeppar
- smör
- olja
Dill
10 g
Matyoghurt
2 dl
Mild senap
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
2 förp
Smör
1 ½ msk
Olja
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Morot
2 st
Dill
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 667 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt broccolin koka med potatisen de sista minuterna.
Skala och skär morötter i stavar, lägg i en skål. Skär koljafilé i portionsbitar.
Finhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, mild senap, salt och nymald svartpeppar.
Krydda koljafilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik. Vänd fisken i ströbrödet så att det täcker runt om.
Hetta upp smör och lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är frasig och klar.
Servera frasig kolja med dillig sås, nykokt potatis och grönsaker. Toppa med dill!
Smaklig måltid!